Ízek, Séfek, Élmények - Ősszel Gasztrokalandozásra Invitáljuk Vendégeinket!




ÍZEK, SÉFEK, ÉLMÉNYEK A SPIRIT HOTELBEN  

A különleges helyszínhez különleges élmények is párosulnak. Idén ősszel gasztrokalandozásra invitáljuk vendégeinket! Jobbnál jobb séfek, különlegesebbnél különlegesebb fogások – minden mi szem szájnak ingere. Válassza ki melyik séf vacsoráját fogyasztaná szívesen és foglalja le 2 éjszakás Őszi gasztrokalandok csomagajánlatunkat. A szombati gourmet vacsorákra várjuk szobafoglalással nem rendelkező vendégeket is! Az 5 fogásos vacsora ára borsorral: 19.000 Ft. ASZTALFOGLALÁS: 06 95 889 500  

2017. szeptember 2. MIZSEI JÁNOS (MÁK bistro) részletek és menü 

2017. szeptember 9. TÓTH PÁL (Kővirág Étterem) részletek és menü

2017. szeptember 16. JÓKUTI ANDRÁS (Világevő) részletek és menü

2017. szeptember 23. BERNÁTH JÓZSEF (Art Catering) részletek és menü

2017. október 7. BÍRÓ LAJOS (Bock Bisztró) részletek és menü 

2017. október 14. GIANNI ANNONI (Trattoria Pomo D’oro) részletek és menü

2017. október 21. BORDA ATTILA (Spirit Hotel) részletek és menü 

2017. október 28. MACSINKA JÁNOS (Macok Bisztró - Borbár) részletek és menü 

2017. november 18. JAHNI LÁSZLÓ (Kistücsök Étterem) részletek és menü 

2017. november 25. OROSZ GÁBOR (KIOSK) részletek és menü 


A GASZTROKALANDOK HŐSEI





MIZSEI JÁNOS (MÁK bistro) - 2017. szeptember 2.



  • “Nyitottság, alázat, motiváltság, elhivatottság.”

  • Mizsei János számos elismerést mondhat magáénak hihetetlenül fiatal, 24 éves kora ellenére. 2014 évben megkapta az Év fiatal tehetségének járó rangos elismerést, míg a MÁK bistro olyan nemzetközi kiadványok ajánlásával rendelkezik, mint a The New York Times, a Michelin Guide, a Time Out és a Lonely Planet. A séf kizárólag a legkiválóbb minőségű szezonális alapanyagokat használja, így olyan innovatív és kimagaslóan kreatív ételeket kínál vendégei részére, amelyek ellenállhatatlanok, ám nem túldíszítettek és még a legkifinomultabb igényeket is kielégítik.
  • A HÉTVÉGE MENÜSORA: - Shiso, kukorica, szarvasgomba vaj - Őz tatár, szilva, sóska - Fogas citromverbenás vajban, hagyma - Angus hátszín, hegyes káposzta, bodza - Mákos guba
  • ASZTALFOGLALÁS: 06 95 889 500 (nem csak szállóvendégeknek)



TÓTH PÁL (Kővirág Étterem) - 2017. szeptember 9. 



  • “A gasztronómiában kiélem az alkotás iránti vágyamat, ami a zenében, dalírásban, vagy éppen a festésben is megnyilvánult.”

  • A balatoni éttermek élvonalába tartozó Kővirág étterem 25 éves séfje, Tóth Pál nem is olyan régen még az underground zenei élet szereplője volt. Most kreativitását a tányérokon kamatoztatja: a konyhán csak magas minőségű alapanyagokkal dolgozik, fogásaiban a molekuláris gasztronómia kü-lönlegességei és a modern technológiák is megjelennek. A szezonalitást, az egyedi ujjlenyomatot pedig a mezőn gyűjtött gyógynövények, virágok adják, amelyekkel díszíti, ízesíti az ételt.
  • A HÉTVÉGE MENÜSORA:
  • -Bácshegyi sajtkrém, rizs, joghurt, zsálya -Póréveluté, quinoa, tojás, szarvasgomba -Keszthelyi tokhal, sütőtök, narancsos belugalencse -Marhapofa, céklás gerslirizottó, tonkababos szilva, turbolya -Paszternák, csokoládé, feketeribizli
  • ASZTALFOGLALÁS: 06 95 889 500 (nem csak szállóvendégeknek)



JÓKUTI ANDRÁS (Világevő) - 2017. szeptember 16. 



  • “Az evés iránti zsigeri érdeklődés gyerekkoromtól kísér. Édesanyám beszámolói szerint, már első napos koromtól.”

  • A Világevő blog tulajdonosa és szerzője, a Bocuse D'Or versenyek magyar fordulóinak műsorvezetője. Újságíróként dolgozott, rádiós volt, de mindig is érdekelte az étteremkultúra és a gasztronómia, így egy idő után minden mást kiiktatva az életéből, csak ezekkel kezdett foglalkozni. Könyvet ír, szakmai előadásokat tart, eseményeket szervez, persze újabb gasztrotúrák szervezése közben. A világ legjobb éttermeit összesítő World’s 50 Best zsűritagja.
  • A HÉTVÉGE MENÜSORA: - Tonhaltataki - Pho-leves kacsából - Miso-pasztában marinált tőkehal, karamellizált gyöngyhagyma - Osso buco, polenta-soufflé, spárga, szarvasgomba - Opera, céklamacaron 
  • ASZTALFOGLALÁS: 06 95 889 500 (nem csak szállóvendégeknek)





BERNÁTH JÓZSEF (Art Catering) - 2017. szeptember 23. 



  • “Arra vagyok büszke, hogy minden nap tanulhatok valami újat bárhol, bárkitől - így sosem lehet megunni…"

  • Bernáth József séf csak 24 éves korában döntötte el, hogy a főzéssel fog foglalkozni. A hazai előtanulmányok után Franciaországban kapott állást Lyon egyik 2 Michelin-csillagos éttermében, onnan vezetett az útja Londonba, ahol kreatív séfként dolgozott London egyik vezető catering cégénél. Jelenleg ugyanebben a pozícióban már a hazai Art Cateringnél varázsol csodákat az asztalokra. Szívesen megkóstol mindenféle ételt, és értékeli a hagyományos, otthoni ízeket, de az újítások is nagyon érdeklik. Gyermekkora óta kedvenc étele a rakott krumpli. 
  • A HÉTVÉGE MENÜSORA: - Parmezános vajbabsaláta - Aszalt szilvás pulykarolád porcsinsalátával - Póréhagymás burgonyaleves füstölt fürjtojással - Vörösboros báránynyak paprikás tarhonyával - Aranygaluska vaníliasodóval
  • ASZTALFOGLALÁS: 06 95 889 500 (nem csak szállóvendégeknek)




BÍRÓ LAJOS (Bock Bisztró) - 2017. október 7.



  • “Egy nemzet úgy is megőrizheti a hagyományait, kemencéstül, bográcsostul, parasztsonkástul, hogy azokat ötvözi a legmodernebb konyhaművészettel."

  • Bíró Lajos az igazi magyar konyha legjobb hagyományainak újrateremtője, újragondolója, akinél semmi sem az, aminek látszik, mégis minden kompozíciója azt üzeni: na, most megtudod, milyen is igazából a kedvenc ételed! A séf a magyar gasztronómia vérbeli fenegyereke, nagyszájú, okos és szórakoztató. A legtrendibb séfek izgága doyenje, és - bár ő ezt kikéri magának - bevallja, hogy nagyon élvezi.  
  • A HÉTVÉGE MENÜSORA: - Libamáj sushi - Véres hurkás gersli rizottó - Paprikás csirke, békacomb, túrógombóccal 
  • - Mangalica pofa pörkölt malacfül carpaccioval - Vargabéles - újra gondolva
  • ASZTALFOGLALÁS: 06 95 889 500 (nem csak szállóvendégeknek)  



GIANNI ANNONI (Trattoria Pomo D’oro) - 2017. október 14. 



  • “Az igazi séf keze tűzálló, a szíve tűzből van”

  • Ízig-vérig olasz, a gasztronómia szakértője, tele érzelemmel, humorral, huncutsággal, energiával. Szereti a magyarokat, s minden gesztusával, szavával meg a mennyeien finom ételeivel azt üzeni: ne búsongjatok, élvezzétek a pillanatot. Hitvallása, hogy bár a fejlődés kulcsa a változtatásra és a megújulásra való készség, ragaszkodni kell a hagyományokhoz, a színvonalhoz és a valódi ízekhez úgy, hogy ez mindenki számára elérhető legyen. 
  • A HÉTVÉGE MENÜSORA:
  • - Caprese di pomodoro - Lazacpisztráng kaviár, kapor-torma, zöld borsó - Tagliolini – 62 fokos tojás-szarvasgombával, vajas parmezánnal - Bárány póréhagymával, zellergumó pürével, pisztácia kéregben - Csokoládé-gesztenye-mogyoró praliné caprino sajttal - Meglepetés
  • ASZTALFOGLALÁS: 06 95 889 500 (nem csak szállóvendégeknek)



BORDA ATTILA (Spirit Hotel) - 2017. október 21.



  • “Hiszek abban, hogy a jó konyha az alapoknál kezdődik: ezért kiváló minőségű, lehetőleg helyi alapanyagokból készítjük el ételeinket."

  • A Spirit hotel konyháját egyszerre jellemzik a kiváló alapanyagok, a modern technológia, a klasszikus és újkeletű receptek – mindez ínyenc életérzéssel fűszerezve. Borda Attila séf, aki az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend lovagja, kiemelten fontosnak tartja, hogy ápolhassa a gasztronómiai hagyományainkat, nagy figyelmet fordítva arra, hogy a legfrissebb ízek mellett a hagyományos magyar fogások is helyet kapjanak a vendégek asztalán.
  • A HÉTVÉGE MENÜSORA: - Kacsanyelv rillette, szarvasgomba mousse, bab textúrák, kaviár - Posírozott fürjtojás, sóska joghurt, lazac - Tintahal ravioli, rák, medvehagyma, bulgur rizottó - Borjú - őzfilé cékla, padlizsán, burgonya, körte, szezám hamu - Levendula, csokoládé, karamell
  • ASZTALFOGLALÁS: 06 95 889 500 (nem csak szállóvendégeknek)



MACSINKA JÁNOS (Macok Bisztró - Borbár) - 2017. október 28.



  • “Konyha nélkül nem teljes az életem"

  • Eger séfje, Macsinka János alig egy év alatt országos hírnévre tett szert az első egri séfétterem megalapításával. Gárdonyi városába egyre többen utaznak el egy ebéd kedvéért. Arra törekszik, hogy a bisztrókonyha jellemzőit kicsit magasabb szinten tegye a tányérra, értve ezen akár a nyersanyagot, akár a kompozíciót. Szívügye a könnyen áttekinthető dolgok világa. Ugyanakkor a hagyományos és az új technológiák ötvözésében is örömét leli.
  • A HÉTVÉGE MENÜSORA: - Szilvásváradi pisztráng vargányás zellerrel, édesköménnyel - Zsályás sütőtök krémleves konfitált kacsamájjal - Mangalica tarja rántott borjúlábbal, csicsóka, káposzta - Szarvas gerinc cékla variációval - Macok „Rákóczi túrós” - Bükki sajtkóstoló Sándor Tamás sajt manufaktúrájából
  • ASZTALFOGLALÁS: 06 95 889 500 (nem csak szállóvendégeknek)



JAHNI LÁSZLÓ (Kistücsök Étterem) - 2017. november 18.



  • “Nekünk nagyon fontos a regionalitás és a szezonalitás. Ha szezonális alapanyagokat használunk, akkor kutyakötelességünk megkeresni a régióra jellemző nyersanyagokat is."

  • Jahni László, a balatonszemesi Kistücsök étterem konyhafőnöke, kezdetben azért főzött, mert imádta. Aztán mert tanulta, ma pedig azért, mert el sem tudná képzelni az életét tűzhely nélkül. A séf picit újraértelmezve, ám a hagyományos ízeket megőrizve tökéletes klasszikus fogást tálal. Titkuk a 40 km-es „varázskör”, azaz az a termelői kör, amellyel 25 év óta nap mint nap dolgoznak, és amelyet hazánkban szinte elsőként ők kutattak fel.  
  • A HÉTVÉGE MENÜSORA:
  • - Szarvas borjú és nyurgaponty "tatár" zellerekkel - Savanyú halleves - Árpa édesköménnyel, fehérboros halszósszal - Angusz marha fehértarhonyával, füstölt tokhallal, egzotikus bors ,,habbal", sóban eltett citrommal - Kávékrém csokoládé fagylalttal
  • ASZTALFOGLALÁS: 06 95 889 500 (nem csak szállóvendégeknek)



OROSZ GÁBOR (KIOSK) - 2017. november 25. 



  • “Kedvenc fűszerem: szívem és lelkem”

  • Alapvetően vendéglátós családból származik, felmenői a vendéglátás minden szegmensében részt vettek. Családjában mindenki tudott főzni, ezért gyermekkorában már szívesen segédkezett a konyhában. Budapest legjobb luxusszállodáiban (Le Meridien Hotel Budapest, Four Seasons Hotel Gresham Palace) tanult és dolgozott és híres személyiségek konyháiban is megfordult. A KIOSK Budapestben nyitás óta tevékenykedik és igyekszik a vendégeknek napról napra örömöt okozni.
  • A HÉTVÉGE MENÜSORA:
  • - Lazac gravlax, cékla, zöldalma, yuzu - Kecskesajt, dió, füge, füstölt csicsóka - Szőlő granita, tárkony - Kacsa duó, káposztás tészta - KIOSK mákos guba
  • ASZTALFOGLALÁS: 06 95 889 500 (nem csak szállóvendégeknek)




A gasztrohétvégéken a résztvétel 2017. szeptember 1. – november 26. között, Őszi Gasztrokalandok csomagunk foglalásával, korlátozott létszámban lehetséges. A program változtatásának jogát fenntartjuk.





AJÁNLATKÉRÉS




DÍJAINK, ELISMERÉSEINK